Etiketter

bild (1) engelska (34) HKK (3) Idrott (7) Laboration (18) Lära att Lära (2) läslogg (2) Matte (6) No (27) portfolio (6) Robotar (5) SO (7) svenska (27) tyska (31)

söndag 22 september 2013

Idrotsplanering

Vi har nu på den senaste tiden jobbat mycket med det teoretiska när det gäller friluftsliv. Vi har lärt oss hur olika friluftslivsaktiviteter kan planeras, organiseras och genomföras genom att kolla på filmer och själv söka upp fakta. Vi jobbade även med rättigheter och skyldigheter i naturen enligt allemansrätten och kanotvätt. Snart ska vi ut och orientera vilket också är en viktig del inom friluftsliv och utevistelser.

Jag tycker att vi har jobbat med allt inom ''Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik'' genom att gjort olika bollspel inomhus och även utomhus. Utomhus har vi även gjort saker som brännboll, beachvolleyboll och ut och springa eller vandra. Vi jobbade ett långt tag med danser och rörelser till musik, då lärde vi oss de olika grunderna för danser som vals, bugg, Jenka dans och andra folkdanser. Vi lärde oss hur man räknade takter inom dans och var/när det används.

Imon förmågorna ''Styrketräning, konditionsträning, rörlighetsträning och mental träning. Hur dessa aktiviteter påverkar rörelseförmågan och hälsan'' har vi jobbat mest med kondition eftersom det är det lättaste och en av standard sakerna. Kondition jobbar vi med nästan hela tiden genom att ständigt röra på oss och vi har en valmöjlighet att gå ut och springa eller vandra om man inte vill vara med på lektionen. Under några veckor jobbade vi en hel del med styrketräningen på olika sätt. Vi hade grupparbeten och olika stationer där man tränade olika kroppdelar och förmågor. Då arbetade vi med allt ifrån hantlar till vår engen kroppsvikt som tyngd.

Nu när vi ska vara med och planera lektionerna skulle jag gärna vilja vara med i ''motorik-redskap''

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar