Etiketter

bild (1) engelska (34) HKK (3) Idrott (7) Laboration (18) Lära att Lära (2) läslogg (2) Matte (6) No (27) portfolio (6) Robotar (5) SO (7) svenska (27) tyska (31)

fredag 5 oktober 2012

Läslogg 1

Jag läser boken ''En studie i rött'' av Arthur Conan Doyle.
Boken är den alldra första boken om tidernas största deckare Sherlock Holmes.

Än så länge i boken har man inte fått reda på så mycket eftersom jag bara har läst ett kapitel. Men jag har fått reda på lite om hur Sherlock Holmes är som person. Han verkar vara lite galen. Han expirementerar mycket och ger inte upp. Han tänker inte heller på konsikvenserna: Han är lite galen men samtidigt väldigt listig. Boken utspelar under 1800-talet. Det märker man eftersom det är väldigt gammaldags stråk i boken.

I detta första kapitlet har man fått reda på lite om Sherlock Holmes och hans nya rumskompis. Sherlock bestämmer sig för att dela lägenhet med Dr.Watson. Man har fått reda på att Dr.Watson var armeläkare men var för sjuk för att fortsätta med det. Han fick sjukdomen Tyfus. Och då skickades han hem till england. Han kände ingen i England och han bodde en tid på ett hotell men nu ska han dela lägehet med Sherlock Holmes som han inte alls kände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar